wat is depressie

Wat te doen tegen depressie? PsyQ.
Wat te doen tegen depressie? Een depressie is een ziekte die u niet zelf in de hand hebt. Bovendien is het één van de meest voorkomende ziektes ter wereld: 20 procent van alle Nederlanders heeft op enig moment in zijn leven last van depressiviteit.

Depressie bij jongeren Gezondheid en wetenschap.
Wat kan je arts doen? Het is belangrijk dat de jongere met een depressie goed wordt opgevolgd en regelmatig op raadpleging komt. Zowel cognitieve gedragstherapie als interpersoonlijke psychotherapie door een psycholoog of psychiater zijn doeltreffend. Indien nodig kan tijdelijk medicatie helpen om de symptomen te verlichten.

Depressie CM.
Ondanks de bekendheid van de aandoening is depressie nog steeds een verkeerd begrepen ziekte. Heel wat mensen beschouwen de aandoening als een louter psychisch probleem, waarvoor de oplossing een kwestie is van wilskracht en morele weerstand. Een totaal onterechte visie, want een depressie is een ziekte zoals elke andere ziekte.

Hoe omgaan met een depressie gezondheid.be.
Gebleken is dat de kennis over je depressie je kan helpen om te gaan met de depressie. Kennis kan je helpen de depressie in te passen in je leven en zelf een rol te nemen in het aanpakken van de depressie. Het is dus belangrijk dat jouw zorgverlener je informatie en uitleg geeft over wat een depressie is, wat de eventuele oorzaken zijn, de verschijnselen, het verloop, de gevolgen en welke eventuele behandelmogelijkheden er zijn.

Wat is een depressie? EOS Wetenschap. facebook. twitter. youtube.
Wat is een depressie? 10 september 2013 door HC. Een depressie is niet de vergrotende trap van een depressieve stemming er is iets pijnlijks gebeurd, je bent droevig gestemd. Depressieve mensen zijn niet zozeer droevig, maar veeleer angstig, snel geïrriteerd en apathisch.

Depressiehulp Herstellen van depressie.
Wat is er dan nodig om van die negatieve spiraal terug in een positieve spiraal te komen? Het herstel van een depressie kan heel verschillend zijn van persoon tot persoon. Er zijn immers veel verschillende factoren die kunnen meespelen als oorzaken van een depressie.

Depressie GGZ Groep Diagnostiek en Behandeling.
Wat is een Depressie? Oorzaken van Depressie. Terugval bij depressie. Geschiedenis van depressie. Visies en theorieën. Depressie naar leeftijd. Kinderen en Adolescenten. Depressie en werk. Depressie en je lichaam. Depressie en middelengebruik. Tips voor jezelf. Tips voor de omgeving. Tips voor de omgeving.

De kenmerken van een depressie Wanneer ben je depressief?
Als je je langdurig neerslachtig blijft voelen, is er misschien sprake van een depressie. Wat is het verschil tussen een dipje en een depressie? Wanneer een dip precies overgaat in een depressie is moeilijk te bepalen. Om de diagnose depressie te kunnen stellen, hebben deskundigen in het handboek DSM-IV een aantal kenmerken geformuleerd waar mensen met een depressie aan voldoen.

Depressie Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Depressie of met Depressie in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Depressie inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Depressie en verwijzingen daarnaartoe.

Oorzaken depressie.
Ik stond voor een muur en ik wist niet waarom. Wat zijn de oorzaken van een depressie? Is het een lichamelijke ziekte? Is het erfelijk? Ligt het aan een stoornis in de hersenen? Oorzaken van depressie. De exacte oorzaak van depressie is niet gekend.

Depressief? Wat is depressie? Dr. Paul Koeck Mijn Kwartier.
Tags: Depressie, depressie oorzaken, depressie test, depressief, depressietest, oorzaken depressie, oorzaken van depressie, test depressie, wat is depressie, zelfhulpprogramma. Date: Juni 18, 2013, Author: Dr. Reacties zijn uitgeschakeld. Meet jou depressie, stress, angst of burn-out scores vandaag met onze GRATIS online zelftest!